Tuesday, March 16, 2010

KEK BATIK



Bahan-bahan :

1. 1 buku butter cup
2. 1 cawan Milo
3. 1 cawan koko – Van Houten
4. 1 tin susu pekat
5. 6 biji telur
6. ½ cawan air
7. 2 paket biskut marie (patah 4)


Cara-caranya :

1.Patah²kan 4 biskut marie ke dalam 1 mangkuk besar.
2.Masukkan butter ke dalam kuali yang telah dipanaskan.
32.Biar sehingga butter tu habis mencair.
4.Kemudian masukkan milo dan sedikit gula. Kacau sehingga sebati. Jangan biarkan campuran butter dan milo tu membeku atau bergumpal.
5. Masukkan koko – Van Houten, telur yang telah dikacau dan 1/2 cawan air tadi ke dalam kuali
6. Masukkan susu pekat tu. Bila dah tengok campuran coklat tu dah mendidih dan sebati masukkan biskut marrie yang dah dipatahkan tu ke dalam kuali tu. Kacau gaulkan dan masukkan dalam loyang kemudiannya. Mampatkan semampat²nya kat dalam loyang tu.
7.Masukkan dalam peti sejuk korang. Lepas sejam dua bolehlah dihidangkan.


pss* -Kalo peminat coklat- tambah Vanhouten Chocholate
-Kalo Nak Rangup, masa gaul tu jgn lama dan banyakkan biskut

Selamat Mencube n SMoga Berjaya :)

No comments:

Post a Comment